Valtonyc, a l’esquerra, a la roda de premsa prèvia al concert. Foto: No Callarem

El raper mallorquí Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona, va oferir el passat 14 de març un concert a la sala Freedonia del Raval.

El concert el va organitzar la plataforma No Callarem, que agrupa una trentena d’entitats, músics i escriptors en defensa de la llibertat d’expressió. Tot i que l’actuació només va durar mitja hora i havia estat anunciada amb poc marge d’antelació, l’expectació mediàtica va ser molt alta en una sala petita que de seguida es va omplir a vessar.

Un cop a dalt l’escenari Valtonyc va tornar a mostrar el seu perfil més combatiu i contundent. De fet, la segona cançó de la nit va tornar a tenir la monarquia i els borbons com a objectiu. El raper mallorquí també va aprofitar la presència de nombroses càmeres de televisió per dirigir-se a elles entre cançó i cançó per deixar clar que no es pensa fer enrere. “No estic disposat a claudicar. Estic reincidint”, va exclamar entre els aplaudiments del públic.

Per part de la plataforma No Callarem, el cantant Gerard Quintana va afirmar que aquesta reivindicació “va més enllà de banderes i monarquies perquè l’Estat de dret no és només la llei, sinó els seus drets”.