Els comerciants diuen que la Mercè ha ignorat el barri. Foto: Barnacentre

Entitats veïnals i de comerciants del barri Gòtic van denunciar dimecres passat, data del tret de sortida de les Festes de la Mercè, l’absència d’activitats al seu barri durant la Festa Major de la ciutat.

En concret, van lamentar que no es programessin actes de cultura popular, com ara els gegants o els esbarts dansaires “nascuts o arrelat en aquests carrers”, i que en canvi van actuar a llocs com el Raval, el Guinardó, el Park Güell o a Nou Barris. Les entitats –entre les quals hi ha Amics de la Rambla, Barnacentre, l’Associació de Veïns i Comerciants de La Mercè, Fem Ciutat Vella i Fem Gòtic– celebren la descentralització de la Mercè d’enguany però asseguren que no entenen per què “s’ha ignorat el barri on es va recuperar la Festa Major, al voltant de la Basílica de la Mercè”.

En la seva queixa, afegeixen que aquesta decisió ha arribat en un moment on seria desitjable consolidar la vinculació de la xarxa veïnal i promoure que els veïns d’altres barris vagin al centre històric de la ciutat aprofitant el descens del turisme i de visitants. També demanen “considerar l’impacte econòmic negatiu” que aquesta decisió haurà tingut sobre el comerç d’un barri que, afirmen, és el més perjudicat per la pandèmia.