Collboni i Batlle durant l’acte celebrat al Centre Sant Pere 1892. Foto: PSC

El candidat del PSC a les eleccions municipals, Jaume Collboni, es va comprometre ahir diumenge a acabar la reforma de la Rambla en el pròxim mandat i, per aconseguir-ho, va anunciar la creació d’un comissionat específic. Collboni va donar la notícia en un acte celebrat al Centre Sant Pere 1892 al costat del vicepresident d’Units per Avançar i actual tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que serà el regidor de Ciutat Vella si guanya el PSC. A l’acte hi van assistir més de 200 veïns.

Collboni i Batlle van ressaltar la necessitat d’acompanyar la transformació física d’aquesta artèria central de la ciutat amb un canvi d’usos i de la necessitat de reconnectar Ciutat Vella amb els veïns i la resta de la ciutat. Entre les mesures que contemplen destaquen l’acceleració de la reforma de la Rambla, la transformació ja engegada de Via Laietana en un nou eix cívic i econòmic, la transformació de la ronda Sant Antoni d’acord amb una proposta de consens, l’increment del verd a les places i jardins del districte, la dinamització de la plaça Vila de Madrid o la construcció de l’escola bressol Andrea Doria a la Barceloneta.

Una segona gran transformació a Ciutat Vella

En la seva intervenció Collboni va explicar la seva voluntat de dur a terme una segona gran transformació de Ciutat Vella per recuperar el que considera és “el cor de la ciutat”. Per fer-ho possible, assumeix el doble compromís de dissenyar un Pla Estratègic en el marc d’un Nou Pacte per Ciutat Vella i posar en marxa una nova agència de gestió del districte, un consorci públic amb participació privada, inspirat en l’antiga Foment de Ciutat Vella. “Cal un instrument de gran calatge, pensat específicament per donar respostes i planejament estratègic a la realitat única de Ciutat Vella. Foment de Ciutat concentrava la capacitat per a la diagnosi i el coneixement i la capacitat i creativitat per a la resolució. Necessitem un òrgan amb la mateixa ambició per afrontar els nous reptes”, va dir Collboni

Pel que fa a la transformació, Batlle va fer èmfasi en garantir la seguretat als barris, però també altres elements: “Hem de seguir reforçant la seguretat ciutadana amb l’acció policial, però hem d’anar més enllà: cal abordar seriosament altres prioritats com els reptes d’habitatge, d’educació, d’integració, de cohesió social, de civisme i de convivència. Hi ha d’haver una actuació social, cultural i econòmica per generar oportunitats i recuperar l’orgull de viure i treballar a Ciutat Vella”.