Una imatge de la protesta convocada per l’ANC. Foto. Twitter (@Clio_deries)

L’anunci de l’Ajuntament d’introduir canvis en la gestió del Born Centre Cultural i ampliar-lo a “nous usos” va fer saltar fa uns dies les alarmes de l’independentisme, que té aquest espai com el gran referent simbòlic, la “zona zero”, i commemoratiu del 1714.

La proposta inicial, que va partir de la mateixa alcaldessa Colau, i que no aportava gaires concrecions, va provocar que ERC presentés el passat dimarts dia 19 de gener una proposta a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament que instava a mantenir la línia museística del Born, amb l’argument que el projecte oficial funciona. La proposta, però, va ser tombada amb els vots en contra de Barcelona en Comú, PSC, Ciutadans i PP. El vespre del mateix dia Colau va voler deixar clar en una piulada que “és clar que #ElBornNoEsToca! El Born ni es tancarà, ni deixarà de ser referent pel 1714. Només s’ha parlat d’ampliar-lo a més usos per a la ciutat”.

Sembla, però, que les explicacions de Colau no van acabar de convèncer l’independentisme, ja que dos dies més tard es va convocar una concentració de protesta promoguda per la sectorial d’arquitectura de l’ANC a davant del Born amb el lema ‘El Born no es toca’.

La protesta, convocada a les 17:14h, va reunir un centenar de persones que van mostrar el seu desacord amb la nova orientació que el consistori vol donar a l’espai. El coordinador de la sectorial d’arquitectura de l’ANC, Joan de Torres, va afirmar que el Born “no és només un símbol dels barcelonins i ens afecta a tots”. Per aquest motiu, de Torres va demanar que l’espai passi a ser gestionat per la Generalitat, perquè des de l’Assemblea “es malfien” de la política cultural de l’Ajuntament.

“UN MALENTÈS”
D’altra banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, va voler rebaixar la polèmica i va assegurar que tot plegat és fruit “d’un malentès”. Segons Pisarello, el govern municipal només vol “repensar l’espai per obrir-lo a altres usos”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram