Ciutat Vella ha estat un dels districtes que ha decantat la victòria de les eleccions municipals cap a Barcelona en Comú d’Ada Colau. Al districte, l’exlíder de la PAH ha guanyat amb claredat. Colau ha obtingut el 35,29% dels vots mentre que CiU s’ha hagut de conformar amb un 15,67%.

Per darrere, el PSC ha aconseguit el 10,78% dels vots, ERC el 10,38%, la CUP el 8,52%, el PP s’ha quedat amb un 7,32% dels suports i Ciutadans ha quedat últim, amb un 7,09%.

En el conjunt de la ciutat, Barcelona en Comú ha guanyat les eleccions amb 11 regidors, mentre que CiU s’ha quedat amb 10. “Vam dir que es podia i s’ha demostrat”, ha afirmat Ada Colau tot just conèixer la victòria que ha aconseguit, superant amb més de 15.000 vots Xavier Trias. Un Xavier Trias que ja s’ha afanyat a reconèixer la derrota i a felicitat Ada Colau. “Ens tocarà fer oposició constructiva”, ha lamentat.

ERC i Ciutadans han estat la tercera i la quarta força, amb 5 regidors cadascuna, seguits del PSC amb 4, PP amb 3 i la CUP també amb 3.