L’Ajuntament va anunciar el passat 12 de juliol que finalment denegarà a la cadena Praktik la llicència per construir l’hotel que tenien projectat a les Drassanes.

El consistori considera que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declara nul el Pla d’Usos del districte del 2013 empara la seva decisió. El Pla d’Usos eximia les avingudes perimetrals del districte de la prohibició hotelera que el 2010 va tirar endavant la llavors regidora socialista Itziar González. Segons Janet Sanz, tinent d’alcalde d’Urbanisme, “no hi haurà hotel perquè la sentència anul·la aquesta possibilitat. Ara s’haurà de decidir què pot haver-hi en aquest espai amb la ciutadania i el promotor”. Sanz va voler deixar clar que la sentència del TSJC “és demolidora i claríssima”. L’Ajuntament també estudiarà ara les repercussions jurídiques de la sentència, que podria acabar provocant que el consistori revoqui les llicències atorgades mentre el Pla d’Usos ara declarat nul era vigent.

Per la seva banda, els promotors de l’hotel han afirmat que la sentència no és ferma i no pot generar efectes, mentre que les entitats veïnals han parlat d’una “victòria de barri i de ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram