Ciutat Vella és el districte de la ciutat on hi ha més punts que amb problemes de neteja a la via pública. Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure de la campanya municipal de sensibilització per a la millora de la neteja dels carrers i places de la ciutat, que ha permès a l’Ajuntament fer un recompte dels punts negres al conjunt de la ciutat.

Així doncs, Ciutat Vella té un total de 107 punts amb brutícia acumulada. Al conjunt de la ciutat n’hi ha 863, cosa que significa que més del 12% dels punts negres són al districte. Pel que fa als barris del districte, el Raval és la zona que acumula més punts amb brutícia, amb un total de 42. De fet és el barri de la ciutat on n’hi ha més. Després del Raval hi ha Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, amb 28 punts; el Gòtic, que en té 22 i la Barceloneta, amb 15.

Segons la tinent d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, es tracta de “punts crítics com contenidors desbordats, papereres en mal ús, presència de mobles i andròmines fora de l’horari de recollida” i “excrements de gossos”, entre d’altres. En el cas del districte, tal com passa a la majoria, la principal causa d’aquesta brutícia són els excrements de gossos.