La plaça Joan Coromines, plena a vessar. Foto: Ajuntament

“Clarament podem dir que la primera edició de la Biennal de Pensament ha estat un èxit”. D’aquesta manera va valorar l’alcaldessa Colau, des del Pati de les Dones del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la celebració de la primera edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta, celebrada entre el 15 i el 21 d’octubre i que va tenir el districte com el seu epicentre.

Ciutat Oberta, doncs, va aconseguir una cosa que no és fàcil, reunir milers de persones al voltant de diferents xerrades relacionades amb les ciutats com a escenaris de moltes transformacions que es viuen socialment. Un exemple són les 2.500 persones que es van concentrar a la plaça Joan Coromines per escoltar l’entrevista que l’escriptora Gabriela Wiener li va fer a l’antropòloga Rita Segato i la conversa entre les filòsofes Judith Butler i Fina Birulés.

La mateixa plaça també va reunir mil persones durant la segona jornada del festival. En aquest cas el protagonisme va ser pel filòsof Paul B. Preciado, la filòsofa Marina Garcés i la professora de Columbia Gayatri Spivak.

A banda de la plaça Joan Coromines, el CCCB també va ser un altre dels escenaris del festival per on va passar més gent. Va acollir, entre d’altres, una conferència de la mateixa Segato, un acte on els més joves van prendre la paraula, diàlegs sobre la diversitat i una xerrada sobre els refugiats.

MOTIUS DE L’ÈXIT
El comissionat de Cultura de l’Ajuntament i impulsor de Ciutat Oberta, Joan Subirats, va explicar que l’èxit de la Biennal de Pensament es deu al fet que “vivim un moment existencial molt complicat i, com deia Madeleine Albright, ens trobem davant de reptes del segle XXI amb idees del segle XX”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram