Una imatge de la protesta del 17 de novembre. Foto: Raval No Resignat

L’augment de la presència policial, les detencions fetes durant les últimes setmanes i el tancament de narcopisos no han fet que els veïns del Raval abaixin la guàrdia ni deixin de denunciar la situació del barri. En aquesta línia, el 17 de novembre tres entitats del barri, Acció Raval, Acció Reina Amàlia i Guerrilla Raval, van organitzar una manifestació en forma de cassolada, amb el lema ‘Que no trafiquin amb la teva vida. Ni traficants, ni especuladors’, que va recórrer 26 carrers on els veïns denuncien que hi ha narcopisos. La protesta la van secundar un centenar de persones.

Des d’aquestes tres entitats afirmen que l’objectiu de la manifestació era continuar pressionant les administracions perquè “es preguin de forma més seriosa la seva responsabilitat”, al mateix temps que demanen “un paquet de mesures que vagi més enllà de la necessària actuació policial”. És aquí on les entitats també denuncien que la situació immobiliària del Raval i afirmen que “els narcotraficants no trien el nostre barri per casualitat, sinó perquè han trobat totes les facilitats que necessiten per instal·lar-s’hi: pisos i locals buits i abandonats, posats en safata pels bancs i els fons financers especuladors”.

MÉS POLICIA
L’augment de la presència i els operatius policials, que els veïns troben necessaris però no suficients, van permetre que els Mossos d’Esquadra identifiquessin el 16 de novembre una quinzena de persones en un operatiu antidroga. A banda del dispositiu dels Mossos, que es va posar en marxa a principis de mes, la Guàrdia Urbana també ha anunciat que reforçarà les patrulles a tot el districte. De moment el balanç de l’augment del patrullatge policial que va arrencar l’1 de novembre ha permès tancar un total de 14 narcopisos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram