Un moment de l’operatiu policial del 8 de febrer. Foto: ACN

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, va reconèixer el passat 19 de febrer, en declaracions a TV3, que el problema dels narcopisos del Raval està “enquistat”. Les declaracions de Batlle arriben quan fa un any que els Mossos d’Esquadra van donar per acabats els narcopisos després de fer, en pocs mesos, dues grans macrobatudes.

Durant l’entrevista, Batlle va afirmar que comprèn “el neguit absolut que puguin tenir els veïns”. El tinent d’alcalde va voler remarcar que l’Ajuntament treballa per combatre el problema i va insistir que el consistori no “l’ha amagat mai”. El que cal fer, va afegir, és “desenquistar” aquest problema. Per aconseguir-ho, creu Batlle, cal una intervenció integral com es va fer als anys 80, des del punt de vista social, de l’habitatge i l’urbanisme, i no només policial.

Les paraules de Batlle van arribar després que s’estigui vivint un mes de febrer que només ha confirmat que el problema dels narcopisos està molt lluny d’arreglar-se. El darrer exemple va ser el del dia 17 de febrer, quan un nou dispositiu policial va desmantellar un punt de venda de droga al carrer del Príncep de Viana. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van entrar a quatre narcopisos i a un club cannàbic sense llicència. Hi va haver cinc detinguts. L’operació va arribar després de la que es va fer el 8 de febrer, que va tenir com a epicentre un narcopis del carrer d’en Robador. La policia també va entrar a dos pisos del carrer Còdols (el Gòtic) i el carrer Mar (la Barceloneta). En total hi va haver 12 detinguts.

D’altra banda, el 14 de febrer es va aturar el desnonament d’una família de refugiats que havien entrat a viure al mateix pis del carrer Còdols després que quedés buit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram