Una operació policial feta fa uns mesos al Gòtic. Foto: Miquel Codolar / ACN

Les denúncies sobre l’augment de la inseguretat a la ciutat es multipliquen. Una de les entitats que recentment ha denunciat el deteriorament en matèria de seguretat és l’associació comercial del Gòtic Barna Centre.

En un comunicat emès a principis de juliol, l’entitat alertava sobre “l’augment de la delinqüència que pateix Barcelona i el seu nucli històric”. En el mateix document Barna Centre demana “un pla de xoc contundent i que perduri suficientment en el temps” per acabar amb un problema que inclou “augment de furts, robatoris amb violència, delictes contra la salut pública, venda il·legal de begudes a la nit i venda ambulant il·legal”. Barna centre ja ha mantingut trobades amb el nou govern municipal per exposar la seva preocupació i per conèixer quins són els primers passos que es faran.

ELS EFECTES DEL TOP MANTA
D’altra banda, la patronal PIMEC ha presentat un estudi on quantifica en 65 milions d’euros l’impacte negatiu que el top manta té sobre el comerç de proximitat de la ciutat. L’entitat també denuncia el creixement d’aquest fenomen en els últims anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram