Lloguers

La regulació estarà vigent durant cinc anys. Foto: Lluis Sibils/ACN

El ple de l’Ajuntament ha aprovat definitivament aquest dimecres declarar Barcelona àrea de mercat d’habitatge tens, la qual cosa permetrà regular els preus del lloguer d’acord amb la llei catalana de contenció de rendes durant cinc anys més, el termini màxim que preveu la legislació. El canvi més important que implicarà aquesta declaració és que permetrà reduir un 5% l’import de referència del lloguer segons l’índex de preus de la Generalitat.

El text s’ha aprovat amb el vot favorable dels dos grups de govern, Barcelona en Comú i el PSC, i d’ERC i JxCat. D’altra banda, Ciutadans, PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita Marilén Barceló hi han votat en contra. Al ple del mes de juliol ja es va aprovar inicialment el text i ara s’ha ratificat després del període d’al·legacions.

El dret a l’habitatge

Per la seva part, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha criticat que grans empreses intentin “perpetuar” un model de negoci que és “incompatible” amb el dret a l’habitatge. També ha defensat que la política de regulació de lloguers fa anys que funciona amb normalitat en països com Alemanya, França o Suïssa i ha recordat que Espanya és un dels estats on els llogaters destinen més recursos a pagar un habitatge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram