Artadi vol ser la nova alcaldessa de Barcelona. Foto: Junts per Catalunya

La presidenta de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, va acusar ahir l’alcaldessa, Ada Colau, d’haver portat Barcelona a ser una ciutat “empobrida, caòtica i insegura”. En una conferència titulada ‘Barcelona!’, celebrada al cinema Phenomea Experience, Artadi va insistir a qualificar Colau com l'”alcaldessa del ‘no’ a tot” i que el govern amb el socialista Jaume Collboni és el de l'”antiprojecte: ni desenvolupa un projecte propi per a la ciutat ni permet que d’altres ho facin”.

Durant la seva intervenció, Artadi va assegurar que el seu projecte és l'”alternativa de futur, progrés i sostenible” i va defensar que per a una “ciutat d’oportunitats” calen infraestructures pròpies d’una gran capital, com un aeroport intercontinental.

Artadi en tot moment també es va mostrar molt crítica amb el govern de Colau per la seguretat a la ciutat, que ha passat de ser el setè problema dels barcelonins al primer, i va acusar l’alcaldessa de “tolerar i justificar l’incivisime” i “no confiar en la pròpia policia”. “La inseguretat ataca la igualtat d’oportunitats i la cohesió social i genera l’ecosistema idoni pel creixement de l’extrema dreta”. En aquest punt, va reivindicar la figura de Quim Forn, present a l’acte, com “el millor tinent d’alcalde de Seguretat que mai ha tingut Barcelona”.

“Degradació o il·lusió”

Artadi també va retreure a Colau “falses promeses” sobretot en els àmbits social, de la mobilitat i de l’energia. També va criticar l’urbanisme i va acusar el govern municipal d”‘omplir Barcelona de formigó” i de col·locar “jardineres efímeres, perilloses i que esdevenen amagatall de drogues i llaunes”. Per a la presidenta del grup municipal de JxCat a l’Ajuntament, Barcelona es troba en un “laberint” i en una “cruïlla”, de “degradació o il·lusió”.

Per últim, l’aspirant a l’alcaldia també va afirmar que Barcelona “ha de ser una capital global” i que és “la capital de Catalunya, la capital d’una nació i serà una capital d’estat”. Entre els assistents a la conferència, hi havia consellers de JxCat com el vicepresident, Jordi Puigneró, i el titular d’Economia, Jaume Giró; el secretari general del partit, Jordi Sànchez; l’exalcalde Xavier Trias i l’expresident de la Generalitat Artur Mas, entre altres dirigents del partit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram