Un grafit reivindica la reobertura de l’Arnau. Foto: Twitter (@bcnencomu)

El Teatre Arnau va tancar fa més de 10 anys i en fa quatre va passar a ser propietat municipal. Ara, però, un grup d’artistes, historiadors i veïns del Raval, el Poble-sec i Sant Antoni s’han unit per posar en marxa un projecte que permeti reobrir-lo.

El projecte, liderat per l’activista veïnal Toni Oller, de l’associació Talia Olympia Paral·lel, i el bloguer Enric H. March, de l’associació Tot història, es va presentar fa dues setmanes en una assemblea celebrada a la plaça de Raquell Meller. Els seus impulsors busquen en primer lloc aconseguir que es repari urgentment la teulada. Es tractaria del primer pas per convertir l’Arnau en un teatre museu obert a companyies professionals i amateurs per tal que es pogués recuperar aquesta tradició tan arrelada al Paral·lel.

El projecte també inclouria la instal·lació d’un centre d’interpretació històrica dedicat a les arts escèniques i al moviment obrer del Paral·lel i caldria definir el seu model de gestió, que és probable que combinés la gestió professional i la participació veïnal.