Un moment de la Comissió d’Economia d’ahir. Foto: ERC

La Comissió d’Economia de l’Ajuntament va aprovar ahir el retorn íntegre de la part cobrada de més al rebut de l’aigua durant els mesos de confinament. La petició l’havia fet ERC després de la polèmica per les altes factures que van rebre alguns ciutadans. El retorn inclourà l’excés de tarifa per la lectura estimada que es va haver de fer, l’excés dels tributs que tenen com a base de càlcul el consum de l’aigua i la part corresponent a la taxa de recollida de residus.

Durant la comissió també es va aprovar, a proposta dels republicans, modificar el reglament del cicle integral de l’aigua relatiu als consums estimats, per evitar que situacions d’aquest tipus es tornin a produir. La sessió també va servir per visualitzar les diferents opinions entre els partits sobre la responsabilitat d’Agbar en tota la polèmica.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, per la seva banda, va desvincular l’augment del consum de l’aigua durant el confinament de la taxa de residus, i va reiterar que tot el problema ha derivat de les lectures estimades.