El nou Pla d’Usos contempla més espai per als vianants. Foto: Arxiu

El darrer Plenari de l’any, celebrat el passat divendres 19 de desembre, va servir per aprovar de forma definitiva el Pla d’Usos de la Rambla. L’acord, segellat entre CiU i PSC, ja havia estat anunciat dos dies abans per l’alcaldable socialista, Jaume Collboni.

La nova regulació per a l’avinguda més emblemàtica i turística de la ciutat permetrà que el nombre d’hotels no pugui créixer i es quedi en els 40 actuals, que suposen 4.058 places hoteleres. També contempla posar fre als bars i restaurants -que quedaran limitats als 98 actuals-, reduir el seu nombre de terrasses, no permetre l’increment d’activitats d’oci nocturn, donar prioritat al vianant, concretar la urbanització de l’avinguda i l’eliminació de les parades d’animals. D’altra banda, el Pla d’Usos obre la porta a l’arribada de botigues vinculades a la cultura.

La regidora socialista, Sara Jaurrieta, va assegurar després de l’aprovació que es tracta d’una “proposta consensuada i debatuda amb totes les entitats que s’apleguen al voltant de La Rambla i que tenen l’interès que torni a ser el gran passeig de la ciutat”. L’acord, que va tenir el vot contrari de tota la resta de formacions, va ser definit pel regidor del PP, Eduardo Bolaños, com “insuficient”.

D’altra banda, l’Associació d’Amics de la Rambla va assegurar que es tracta d’una “notícia excel·lent”, ja que, a parer seu, aquest Pla d’Usos “és una de les eines que ens permetran construir La Rambla que tots els barcelonins volem”.