Durant la pandèmia, més de 1.500 bars i restaurants han ampliat les seves terrasses. Foto: Jordi Bataller/ACN

Primer pas endavant per posar ordre a les terrasses. La Comissió d’Urbanisme ha aprovat inicialment la modificació de l’ordenança de terrasses per regularitzar les ampliacions fetes durant la pandèmia. L’objectiu d’aquesta mesura és regular les ubicacions de taules i cadires, que s’han posat a xamfrans o carrils de circulació, per fer-les definitives. Es tracta d’uns canvis que afectaran els més de 1.500 establiments als quals l’Ajuntament ha cedit, des del maig del 2020, espais en la calçada com a resposta a la crisi del coronavirus.

La modificació de l’ordenança ha tirat endavant amb el vot a favor del govern municipal (BComú i PSC), Ciutadans i PP i les abstencions d’ERC i JxCat. Es preveu que el document arribi al plenari abans de finals d’any i entri en vigor a partir del gener del 2022. Després d’aquesta aprovació inicial, la nova ordenança entra en un període d’un mes d’exposició pública en què els barcelonins i les entitats poden fer al·legacions.

Tal com ha dit la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, la modificació de l’ordenança permetrà començar “la retirada dels blocs de formigó” que tantes crítiques han despertat entre la ciutadania i l’oposició. Segons el text de la nova ordenança, el juny del 2022 els bars i restaurants hauran de tenir models homologats als carrils de circulació o xamfrans que garanteixin el pas d’altres serveis o l’accés a equipaments o pàrquings.

La nova ordenança també demana als establiments que han ampliat les seves terrasses a la calçada que les taules i cadires es posin en forma de bloc i no separades. A més, com que la vigència de permisos excepcionals de noves terrasses i ampliacions caduca el pròxim 31 de desembre, tots els locals que els van demanar en el seu moment hauran de tornar a fer-ho entre el gener i el febrer del 2022.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram