antiga Clínia Barceloneta

El conjunt d’edificis ofereix prop de 3.000 metres quadrats distribuïts en set plantes. Foto: Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha donat llum verda a la reserva de pressupost per a l’adquisició de l’edifici de l’antiga Clínica Barceloneta i els tres edificis adjacents, en els quals la intenció és ubicar el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Barceloneta.

El consistori destinarà vuit milions d’euros per comprar l’edifici, situat al carrer dels Pescadors 82-94 del barri de la Barceloneta, i que inclou els tres edificis adjacents en un mateix conjunt. L’antiga Clínica Barceloneta era un centre hospitalari d’atenció intermèdia que va funcionar del 1988 al 2014. El conjunt ofereix prop de 3.000 metres quadrats en set plantes, ubicades en una finca de 600 metres quadrats.

Nou CAP Barceloneta

L’Ajuntament preveu ubicar al complex el nou CAP Barceloneta. L’equipament sanitari oferirà més serveis fruit del desenvolupament dels darrers anys de l’atenció especialitzada als CAP i l’ampliació de la cartera de l’atenció primària amb nous professionals com dietistes-nutricionistes, higienistes dentals, fisioterapeutes o referents de benestar emocional, entre altres.

Actualment, recorda el consistori barceloní, els serveis d’atenció primària a la Barceloneta s’ofereixen de manera més limitada des d’un espai més reduït inclòs en les dependències de l’Hospital del Mar.

El tinent d’Alcaldia i regidor del Districte, Albert Batlle, ha augurat que amb el nou equipament “la Barceloneta tindrà una assistència sanitària de primer nivell. A més, ha afegit que “això haurà d’anar-se complementant en el futur amb altres temes llargament reivindicats pel barri com poden ser habitatges tutelats o serveis d’atenció a la gent gran”.

La reserva dels 8 milions d’euros és el primer pas perquè, un cop s’aprovi el planejament urbanístic específic pertinent, es tiri endavant la cessió dels edificis en favor del Servei Català de la Salut, que serà qui hi haurà de construir l’equipament i dotar-lo d’un pla funcional per a l’ús com a CAP Barceloneta.