El fotògraf i retratista Joan Colom, màxim representant de la fotografia de carrer de la Barcelona dels 50 i 60, va morir el 3 de setembre a 96 anys.

Colom, que durant molts anys va ser un gran desconegut, nova ser mai un fotògraf professional. La seva figura va començar a tenir el reconeixement que es mereixia a mitjans de la dècada dels 90. El 1996 el llibre ‘Història i llegenda del barri xino’, de Paco Villar, va servir per reivindicar la seva obra. Tres anys més tard es va reconstruir al MNAC ‘El carrer’, la seva exposició del 1961 a la Sala Aixelà. El 2002 va rebre el Premi Nacional de Fotografia i dos anys més tard el Premi Arts Visuals de la Generalitat.

Colom es va caracteritzar per ser el gran retratista de la Rambla i el Barri Xino. Les imatges del barri on va néixer van ser un gran retrat de la postguerra, amb tot el que caracteritzava llavors el Raval i els seus característics personatges. Unes fotografies fetes amb l’estil clandestí que el caracteritzava per tal de ser discret mentre feia el que més li agradava.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram