El barri del Raval ha iniciat una sèrie d’actuacions, sota el paraigües del projecte Raval Cultural, per impulsar el patrimoni d’aquesta zona de la ciutat.

Històricament, el barri del Raval compta amb una riquesa cultural pròpia que es potenciarà amb la posada en marxa d’aquest programa dinamitzador encapçalat l’Ajuntament de Barcelona.

Les principals línies d’actuació d’aquest projecte, que aglutina a més de 300 entitats del barri, són les accions culturals pròpiament, la creació de nous itineraris de descoberta del barri i la promoció conjunta dels espais culturals.

Les accions culturals comprenen, per exemple, subvencions i convenis destinats a projectes culturals, visites guiades a comerços històrics i l’obertura de locals buits per a la creació i l’activitat cultural, entre d’altres.

Quant a les rutes, es crearan diversos itineraris culturals que enllaçaran les zones del barri a través dels equipaments.

I pel que fa a la promoció dels espais, s’ha creat la marca Raval Cultural, amb el seu web propi, per tal d’aglutinar i difondre l’activitat del barri.

L’alcalde, Xavier Trias, va dir a l’acte de presentació que “l’aposta de futur ha de ser la creativitat, i la innovació” i va afegir que “aquest barri no s’enten sense la cultura”.