terrassa

El districte ha obert 104 expedients en una setmana. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament continua treballant per corregir les males praxis dels locals de restauració que no compleixen la normativa. I és que a Ciutat Vella, la setmana del 16 de gener, el consistori va obrir 104 expedients de terrasses per diversos incompliments.

Així ho va denunciar el regidor del Districte, Jordi Rabassa, en una piulada a Twitter on detallava les dades. Del total de 104 expedients, 56 eren molt greus; 43 de greus i només cinc de lleus. Continuant amb el desgranat de les dades per barris, la Barceloneta es troba al capdavant amb 32 sancions, 22 de les quals es van produir al passeig Joan de Borbó. Després el segueix el nucli antic amb 29 sancions, el Raval amb 24 i el barri Gòtic amb 19.

Una darrera dada a destacar és que de les 104 sancions, 16 són a locals que ni tan sols tenen llicència per tenir terrasses.

En aquest sentit, Manel Martínez, membre de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, explica que la situació de Joan de Borbó ja fa anys que la denuncien, però que el consistori mai ha actuat “seriosament”. És per això que considera “propaganda electoral” la piulada del regidor i demana que es posi fil a l’agulla a una situació que “ofega el comerç local i només beneficia les grans cadenes que no els importa pagar les multes”.