Cistella bolets

Foto: Pexels

Una bona manera de passar un dia de tardor és fer una excursió a la muntanya o al bosc per buscar bolets. Si no ho has fet mai però tens ganes de provar-ho, aquí et donem diversos consells per estrenar-te com a boletaire sense ensurts.

La seguretat és el més important i cal tenir-la en compte des d’abans de sortir de casa. Consulta la previsió meteorològica, mira mapes de la zona on aniràs –i, per si de cas, porta’ls físicament o al mòbil– i ves-hi acompanyat. Equipa’t bé: porta roba impermeable, un bon calçat, el mòbil carregat i aigua i menjar. Ah, i recorda dur un cistell de vímet: com que tenen forats, els bolets deixen anar les espores mentre els transportes i això permet que en creixin de nous. No facis servir bosses de plàstic.

El gran error que poden cometre els inexperts a l’hora de collir bolets és agafar-ne de verinosos. És imprescindible, doncs, que t’informis. Consulta una guia de bolets tòxics i bolets comestibles –al web de la Generalitat, per exemple, en pots trobar una– i, si cal, tingues-la a mà durant la sortida. No cullis cap bolet que no sàpigues del cert que no és tòxic. A l’hora d’agafar-los, no els tallis pel mig del tronc: agafa’ls sencers fent palanca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram