No falla, oi? Fa una mica de fred i ja se’t tallen els llavis. Si no et passa, tens molta sort, peò el més probable és que sí que et passi. La pell dels llavis és la més delicada de la cara i és especialment sensible a les baixes temperatures. Per això, durant la tardor i l’hivern, és habitual que els llavis pateixin “deshidratació, sequedat, descamació i, fins i tot, petites ferides, com ara talls o clivelles”, tal com alerten des del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

El primer pas per combatre els llavis tallats és abandonar mals costums. Tot i que la primera reacció natural del teu cos quan nota els llavis secs és llepar-los, intenta evitar-ho: acaba sent pitjor. El mateix passa amb arrencar-te les pelletes dels llavis quan comença la descamació, no és bona idea.

Un cop eliminats els mals hàbits, cal potenciar-ne els bons. Porta sempre a sobre un bàlsam labial i aplica-te’l amb freqüència per evitar la deshidratació. També pots provar alguns remeis casolans, com aplicar-te oli d’oliva, mel, llet o mantega de karité. I, per últim, una obvietat que cal recordar: per més que t’hidratis els llavis per fora, si no t’hidrates per dins, servirà de poc.