Brindis

Foto: Freepik

Nadal és una època marcada per les reunions familiars i els àpats contundents. Els temps canvien, però encara perdura la tradició de menjar fins a no poder moure’s de la cadira o de la butaca. Per a la majoria de persones només és una qüestió anecdòtica, però aquests excessos i desordres poden afectar força les persones diabètiques i també les que pateixen problemes cardiovasculars.

Cal afegir-hi que no és només una qüestió nutricional. Als excessos i canvis d’horaris durant les festes s’hi sumen l’augment d’aliments calòrics i d’alcohol en la dieta, la manca d’exercici físic i fins i tot la disminució de les hores de son. Nadal, sens dubte, altera el nostre equilibri vital, que ja és prou difícil de mantenir els dies de cada dia.

La Societat Espanyola de Diabetis, en aquestes dates, sempre ofereix alguns consells interessants i molt recomanables per a tothom, més enllà de si patiu o no aquesta malaltia. Perquè, de fet, si controléssim la nostra nutrició com ho han de fer les persones diabètiques, pesant bé les racions i equilibrant les guarnicions, ens aniria molt millor, segons els endocrins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram