fred

Foto: Freepik

El fred ja és aquí i sembla que les temperatures baixaran molt a partir d’ara. Comença, doncs, la temporada alta de refredats i de grips, però hi ha altres malalties que també s’agreugen amb el fred i, particularment, amb l’arribada de Nadal: són les malalties cardiovasculars.

Diversos estudis internacionals adverteixen d’un augment dels atacs de cor i d’altres problemes coronaris a mesura que baixen les temperatures. Un de britànic, elaborat per un grup d’investigadors de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, revela que la reducció d’un sol grau centígrad en la temperatura mitjana diària s’associa a un increment d’un 2% en el risc de patir un atac de cor. Durant aquest estudi es van detectar 200 infarts més a l’hivern que en èpoques amb temperatures més altes, d’un total de 800 casos analitzats.

Quant a la proximitat de Nadal, no afecta tant l’emotivitat de les festes com el fet que coincideixen amb l’inici de l’hivern i amb la temporada alta de grip i de covid. Les infeccions del tracte respiratori estan associades a la insuficiència cardíaca, a les isquèmies i a les malalties coronàries.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram