L’eufòria dels mariners a Gènova. Foto: CNAB

La temporada 2017-18 s’acaba amb una medalla de bronze a la Champions League. L’Atlètic Barceloneta va posar el punt final a un nou curs excel·lent amb la tercera posició en la màxima competició continental de clubs; el conjunt de Chus Martín només va perdre a Gènova contra el futur campió, l’Olympiakos de Grècia, i va poder treure’s aquest mal regust de boca guanyant la final de consolació.

La Final Eight de la Copa d’Europa va reunir a la piscina Sciorba de Gènova vuit dels millors equips del continent entre els dies 7 i 9 d’aquest mes, de manera que el focus del waterpolo mundial va estar en aquesta ciutat italiana, que estrenava un nou format amb vuit aspirants en lloc dels sis que havien competit en els anys anteriors.

Els de Chus Martín van començar el seu camí contra un equip que afrontava la seva quarta presència consecutiva en una final, l’Eger hongarès. L’equip mariner va obtenir una victòria còmoda (4-9) gràcies a una segona meitat esplèndida en defensa en la qual no va encaixar cap gol. Del 4-5 que mostrava el marcador al descans es va passar al 4-9 final. Alberto Munárriz, amb 4 gols, va ser el referent ofensiu de l’equip.

Aquest triomf, però, dibuixava un camí duríssim cap a la final, ja que l’endemà esperava l’Olympiakos. Durant els tres primers parcials, els mariners van saber trobar resposta a totes les ofensives del conjunt grec. Blai Mallarach, Álvaro Granados, Felipe Perrone i Josip Vrlic van equilibrar les tres vegades que els del Pireu s’havien avançat. L’últim parcial, però, va ser diferent; l’equip no va tenir la mateixa punteria que anteriorment, cosa que els homes de Thodoris Vlachos van aprofitar per marcar dos gols (4-6) que deixaven els de la Barceloneta fora de la lluita per la Champions.

Així, de cara a l’últim dia, tocava jugar el partit per la tercera posició, que va coincidir amb una nova exhibició de l’equip. Va ser contra el campió de fa dues temporades, el Jug de Dubrovnik (14-8), en un partidàs de Francisco Fernández, autor de quatre gols. El madrileny va estar acompanyat en l’aspecte ofensiu pels doblets de Munárriz, Martin Famera i Roger Tahull.

 

Torn per a les
cites de seleccions

Amb la temporada de clubs acabada, els jugadors del CNAB se centren en la fase final de la World League, que ha acabat amb un bronze per a la selecció espanyola masculina. El pròxim repte, també amb les seleccions, serà el campionat d’Europa, que es disputarà a les Picornell.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram