El Barceloneta torna a aspirar a tots els títols en aquest esprint final del curs. Foto: CNAB

Falten pocs dies per arribar al mes de maig i això, per al waterpolo, significa que s’acosta l’hora de la veritat i tant l’Atlètic Barceloneta com el CN Barcelona estan preparats per afrontar la fase decisiva del calendari. Els homes de Chus Martín tenen dos fronts oberts: la Divisió d’Honor (on tornen a ser els grans favorits al títol) i la Champions League, competició en la qual, amb una jornada per jugar-se, ho tenen tot de cara per classificar-se per a la Final Eight com a segons del grup A. A la Nova Escullera, mentrestant, el CN Barcelona ha acabat la fase regular de la lliga en la tercera posició i afronta l’inici del play-off amb il·lusió.

Per haver tancat la fase regular, un curs més, en la primera posició, l’Atlètic Barceloneta tindrà el factor piscina a favor en les tres sèries. La primera serà contra el Canoe (els dies 1, 3 i, si cal, 5 de maig), mentre que la hipotètica semifinal seria els dies 7, 9 i, si calgués, 18 de maig. La sèrie final, si el Barceloneta la juga, serà a finals del mes que ve, els dies 22 i 24, mentre que si cal un tercer partit, seria el diumenge 26.

L’altre front obert per als de Martín és la màxima competició continental; quan només falta una jornada de la fase de grups, els mariners tenen dos punts d’avantatge sobre sobre el Brescia, de manera que només un mal resultat a la piscina de l’Eger (el partit es jugarà el 15 de maig) i un triomf dels italians faria que el Barceloneta afrontés el tram pel títol des de la tercera plaça.

Els altres set equips que tindran l’oportunitat de guanyar el títol són el Pro Recco, el Brescia, l’FTC Budapest, el Jug Dubrovnik, la Pallanuoto de Busto Arsizio, l’Olympiakos del Pireu (el vigent campió) i l’Szolnoki Dozsa hongarès. De moment, la LEN no ha anunciat ni la data ni la seu de la final.

En les sis darreres edicions de la Champions hi ha hagut sis campions diferents, cosa que demostra el grandíssim nivell que hi ha actualment en el waterpolo continental.

EL CNB, AMBICIÓS
El Barcelona, per la seva banda, es planta en el tram decisiu en el millor moment de les darreres temporades. Els cenebistes han aconseguit evitar un possible enfrontament contra l’Atlètic fins a la final, i el principal obstacle que sembla separar els de Toni Esteller de tornar a jugar una final és el CN Terrassa, que ha aconseguit tancara la fase regular de la temporada en la segona posició.