La temporada 2019-20 ja és història. Foto: CNAB

El passat dia 1, l’Atlètic Barceloneta va saber que és el campió de la lliga 2019-20. Faltaven pocs dies perquè es complissin els dos mesos sense competició i la Federació Espanyola de Natació (RFEN) va anunciar que coronava els mariners (i el CN Mataró en la màxima categoria femenina) com a campions de la lliga actual. Aquest és el vintè títol domèstic per als de la piscina de Sant Sebastià (i la vuitena consecutiva) però sens dubte és el que s’ha guanyat en unes circumstàncies més inusuals.

Aquesta decisió significa també que els de Chus Martín aconsegueixen el bitllet per a la Champions League de la temporada que ve, cosa que podria ser compartida amb el CN Barcelona, que ocupava la segona posició després de les primeres 14 jornades. Els de Toni Esteller sumaven els mateixos punts que el CN Terrassa, tot i que els vallesans havien jugat un partit més que els cenebistes.

LA CHAMPIONS, TAMBÉ SUSPESA
Quatre dies després d’aquesta notícia de l’adjudicació definitiva dels títols i de la constatació que la temporada 2019-20 s’acaba amb ascensos i sense descensos, el passat dia 5, la Ligue Européenne de Natation (LEN) anunciava també la cancel·lació de les competicions continentals, entre elles la Champions, en la qual els de Martín eren un dels candidats al triomf. La LEN va intentar fins a l’últim moment tirar endavant les competicions, però el criteri sanitari ha passat per damunt dels interessos esportius.

El Barceloneta, doncs, posa el punt final a una temporada europea brillant com a primers de grup amb 25 punts, gràcies a les vuit victòries, l’empat i la derrota en els 10 partits jugats.