Lliga i competicions europees: el calendari no dona treva. Foto: RFEN

Comença l’hora de la veritat. Demà, tant el CN Barcelona com l’Atlètic Barceloneta començaran la segona fase de la Divisió d’Honor de waterpolo, la que servirà per determinar quins quatre equips es guanyen el dret de jugar el play-off per ser el campió de la lliga 2020-21.

De fet, els dos conjunts de la Barceloneta haurien d’haver jugat els primers partits el darrer cap de setmana d’aquest mes, però no és així perquè aleshores hauran canviat el xip per jugar competicions continentals.

En aquesta segona fase, a més, es jugaran els primers derbis d’aquesta temporada, ja que fins ara els dos equips estaven en grups diferents. Així, el dissabte 20 de març CNAB i CNB es veuran les cares per primer cop a la piscina de Sant Sebastià, mentre que el derbi a la Nova Escullera està fixat per a poc més d’un mes més tard, el 17 d’abril.

EUROPA TORNA A ESCENA
Els dos equips, doncs, hauran de repartir esforços, ja que a partir del pròxim dissabte 27 la Champions i l’EuroCup tornaran a demanar pas.

Els cenebistes jugaran l’anada dels vuitens de final de l’EuroCup aquest dia 27 a la Nova Escullera contra el HAVK Mladost de Croàcia, subcampió de la lliga del seu país. L’eliminatòria es resoldrà a Zagreb una setmana més tard, el dissabte 6 de març.

Més intens, en canvi, serà el calendari europeu del Barceloneta, que tornarà a la bombolla de Budapest per seguir jugant partits del grup B de la Champions. El 2 de març jugaran contra els amfitrions, el Ferencvarós hongarès, l’endemà s’enfrontaran al Jadran Herceg Novi montenegrí, el dia 4 es veuran les cares contra el Waspo98 Hannover i l’últim partit serà el dia 5, contra el Dinamo Tbilisi.