Vermut Trans

Foto: Vermut Trans

Com cada any des del 2016, amb les celebracions de l’Orgull arriba també la trobada del Vermut Trans, que enguany es porta a terme el 6 de juliol a l’exterior del Centre LGTBI, al carrer Comte Borrell, 22.
Vermut Trans és una iniciativa solidària de festa i reivindicació. Tant és així que els fons recaptats al llarg de la jornada aniran destinats a l’educació en la diversitat sexual i de gènere i, concretament, per a aules més inclusives amb la realitat de les persones trans.

Més enllà de la recaptació de fons per a un ensenyament sensible amb les persones trans, Vermut Trans també és una festa solidària dedicada a la visibilització del col·lectiu trans, de les persones no binàries i de les famílies d’infants trans. A més, es tracta d’un espai on també es reivindiquen les identitats mariques i bolleres, així com les amistats i les aliades del col·lectiu trans.

Vermut Trans és una iniciativa solidària per recaptar fons i fer xarxa dins del col·lectiu LGTBI+

De fet, Vermut Trans es reivindica com “la festa més queer de l’estiu”, entre altres coses perquè a dalt del seu escenari hi pugen infinites realitats del col·lectiu LGTBI+ amb el propòsit de ser un espai segur, però alhora divertit, festiu i reivindicatiu.

Des de les 11 i fins a les 23 hores del 6 de juliol, Vermut Trans acollirà tota mena d’actuacions i espectacles, des de la música i la dansa fins a la poesia. Hores de diversió, trobada i reunió on teixir vincles amb altres persones LGTBI+ i alhora contribuir en la recaptació de fons per a un projecte d’ajuda solidària, com ara l’educació inclusiva amb el col·lectiu trans.

L’Orgull a Barris, Museus i Comerços

La iniciativa del Vermut Trans forma part de la programació de l’Orgull LGTBI que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

Fins a mitjans del mes de juliol, els barris, els equipaments municipals i els museus de la ciutat es vestiran d’orgull i oferiran una programació específica on es podrà gaudir d’una àmplia oferta d’activitats per a tots els públics.

Per una banda, l’Orgull recorrerà els diversos districtes de la ciutat a través d’Orgull de barri. Es tracta d’una programació descentralitzada que pretén omplir la ciutat d’activitats perquè tota la ciutadania es pugui vestir d’orgull.

Per l’altra, els museus de Barcelona es tornen a sumar a la commemoració de l’Orgull reinterpretant els seus espais i les col·leccions en clau LGTBI+.

A més, en el marc de la campanya de l’Orgull, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa Orgull de comerç, amb la voluntat de crear una xarxa de comerços i establiments que esdevinguin espais segurs per a persones LGTBI+.

Tota la programació es pot consultar a la pàgina web barcelona.cat/orgull.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram