L’Agut, abans de la pandèmia. Foto: Facebook

El restaurant Agut, situat al carrer Gignàs, ha abaixat la persiana per culpa dels estralls causats per la pandèmia del coronavirus. Ho fa després d’haver obert fa 97 anys i de ser considerat un dels restaurants referents de la ciutat de cuina catalana.

El passat mes de gener ja es va obrir la possibilitat que el restaurant acabés tancat. Llavors, el gerent i descendent de la família Agut, Jordi Castellví, explicava en declaracions a la revista Time Out que estaven valorant l’opció de tancar. “Les perspectives són incertes i no tenim clar si podrem tornar a reobrir”, afirmava llavors. I és que el restaurant, que havia reobert al juny per primer cop després de l’esclat de la pandèmia, va tornar a tancar provisionalment a l’agost per la manca de clients. L’establiment tenia una clientela fixa molt important que treballadors de l’administració, per la seva proximitat amb la Generalitat, i de la Universitat Pompeu Fabra. En el seu cas el turisme, que també li aportava clients, no era el gruix principal dels comensals.

Finalment el restaurant no ha pogut tirar endavant amb les limitacions que fa mesos que el Govern imposa i ha abaixat la persiana, cosa que ha provocat que 13 treballadors hagin perdut el seu lloc de feina. Castellví explica, també en declaracions a Time Out, que l’objectiu és fer un traspàs del negoci perquè el restaurant segueixi la seva trajectòria. L’escenari ideal, afegeix, seria que un cuiner jove i contrastat agafés les regnes del restaurant mantenint el seu esperit.