Els premis Comerç de Barcelona els entrega el consistori. Foto: Ajuntament

L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial ha rebut un dels Premis Comerç de Barcelona, concretament una menció especial en la categoria ‘Premi al Comerç de Proximitat’, en l’any del seu 20è aniversari.

Concretament, el jurat destaca que l’entitat, al llarg de la seva trajectòria, “ha defensat un model de comerç que fa ciutat, alhora que ha vetllat per la bona convivència amb els veïns”, al mateix temps que es remarca que l’associació “és un referent de bones pràctiques per la seva implicació per fer de la plaça un espai de convivència on tothom té cabuda”.

La gerent de l’entitat, Patricia Radovic, ha afirmat que “aquest premi és un motiu d’orgull per a nosaltres. I dic nosaltres perquè a l’associació sempre pensem col·lectivament. Tots els associats som diferents, però el denominador comú és que volem el millor per a la plaça”.

ACTE DE CLOENDA
D’altra banda, l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial celebrarà el 30 d’octubre l’acte de cloenda del seu 20è aniversari amb la presentació del llibre de l’escriptor Xavier Theros ‘Vida i miracles de la plaça Reial’, que és una biografia sobre un dels indrets més emblemàtics de la ciutat. La trobada es farà al bar Glaciar de la mateixa plaça Reial a partir de la una del migdia.

El llibre de Theros fa un recorregut per les històries que amaguen els porxos que envolten la plaça, la font que forma l’epicentre o el terra que al llarg de la història han trepitjat dides, soldats, prostitutes, nens i ‘senyoritos’. També parla dels atemptats, de la lluita política, dels personatges extravagants i la marginalitat.

“Escriure aquest llibre ha estat com tornar a l’escenari del crim, treure la pols a records que ni sabia que guardava i adonar-me d’un espai que forma part de la vida dels barcelonins”, afirma Theros.