Un moment de la protesta. Foto: Twitter (@TrasLaManta)

El serial del top manta va reviure amb força dissabte passat a la tarda amb una nova acció reivindicativa dels manters. Prop d’un centenar d’integrants d’aquest col·lectiu es van instal·lar a la Rambla, des de Canaletes fins a la Boqueria. Les seves reclamacions?: “Reivindicar els manters com a treballadors i una solució de caràcter social a la problemàtica”, assenyala a aquesta publicació un membre de l’Espai de l’Immigrant, entitat col·laboradora amb el Sindicat Popular de Venedors Ambulants que va donar suport a la mobilització.

Tot i que la pressió de la Guàrdia Urbana durant la protesta de dissabte va ser mínima –fonts municipals expliquen que es va tractar d’una protesta com altres que es fan a la ciutat–, els participants també van denunciar la “repressió policial” sobre els manters.

L’acció de dissabte –la tercera que han dut a terme en poc més d’un mes– ha crispat encara més els ànims dels comerciants, que la consideren “inacceptable”. Una postura a la qual s’han afegit des del PSC, que ha exigit que s’apliqui l’ordenança de civisme, mentre que Ciutadans insta la Fiscalia perquè “actuï d’ofici per frenar” els manters.

Uns manters que es “veuen empesos a vendre al carrer” per “poder subsistir”, recalca el portaveu de l’Espai de l’Immigrant, que critica els “mites” que s’han construït al voltant del col·lectiu. Segons afirma aquesta font, els manters compren els productes que venen i que, en tot cas, caldria saber “d’on provenen aquests articles i qui els deixa entrar al país”.

En aquest sentit, el col·lectiu proposa que els manters puguin vendre en mercats regularitzats o fins i tot arribar a un acord per “vendre articles dels petits comerços”, un extrem que no contemplen des de la Fundació Barcelona Comerç.