Llibreria Sant Jordi

La llibreria Sant Jordi va tancar a finals de febrer. Foto: Línia Ciutat Vella

La històrica llibreria Sant Jordi semblava condemnada al tancament definitiu després de veure’s obligada a abaixar la persiana a finals de febrer. Avui, però, s’ha conegut que finalment reobrirà gràcies a la transformació que suposarà el nou projecte que lidera Temps d’Oci, una agència de viatges barcelonina.

Així doncs, el negoci del carrer Ferran encetarà un nou capítol en els pròxims mesos que suposarà la seva conversió en un espai polivalent “on conviuran la passió per la lectura, el plaer de la gastronomia i l’activitat cultural”, tal com han explicat avui des de Temps d’Oci. “La voluntat és oferir un lloc viu, obert i acollidor, pensat tant per als lectors com per als veïns, els visitants i qualsevol persona que vulgui connectar amb un tros d’història i d’identitat barcelonina”, han afegit des d’aquesta agència de viatges, que el 2019 també va participar en la transformació de la llibreria Quera, la més antiga de la ciutat.

La nova llibreria Sant Jordi també tindrà una petita cafeteria amb productes de proximitat i s’hi programaran regularment activitats culturals per tal de “convertir-la en un veritable centre cultural de barri, viu i dinàmic”.

Per la seva banda, Cristina Riera, la viuda de l’antic propietari, Josep Morales, també ha mostrat la satisfacció per aquest nou projecte. “Mai oblidarem el suport de la ciutadania, que va sortir al carrer per defensar aquest espai tan estimat pels veïns i veïnes de Barcelona. Confiem de tot cor que gaudeixin d’aquesta nova etapa”, ha dit Riera, que des de la mort del seu marit es va mobilitzar per intentar salvar la llibreria.

“Preservar un actiu valuós”

Rafa Serra, fundador de Temps d’Oci, també ha tingut un record per a la figura de Josep Morales: “Mai podrem substituir en Josep, però sí que intentarem preservar un actiu tan valuós per a la ciutat”. Serra ha destacat que l’objectiu és convertir la Sant Jordi “en un espai viu per a Barcelona”. “Estem treballant-hi amb molta cura, i esperem poder reobrir les portes a finals d’estiu”, ha afegit. Des de Temps d’Oci descriuen el nou projecte com un “acte de resistència cultural en un barri especialment colpejat per la gentrificació”. La metàfora que fan servir és molt clara: “Els petits comerços locals es reivindiquen com el petit poble d’Astèrix: resistents, compromesos i arrelats a la comunitat”.

Un minut dona per a molt: el peculiar homenatge a la llibreria Sant Jordi
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram