La botiga és al carrer dels Carders. Foto: Google Maps

La botiga Demano, situada al carrer dels Carders (Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera) ha rebut recentment el premi al Comerç Sostenible en el marc dels guardons anuals Barcelona Comerç, que entrega l’Ajuntament.

Demano és una botiga que ofereix diferents productes, com per exemple bosses de mà, fets a partir de materials reutilitzats. El jurat del premi va destacar que aquest negoci “aporta un valor social afegit a favor de la proximitat gràcies a l’origen dels seus productes”, al mateix temps que també va destacar que “el disseny i la producció és fet a Barcelona” i que per a elaborar els productes la botiga “implica petits tallers de confecció i entitats socials que promouen la integració de persones amb risc d’exclusió social”.

FUNCIÓ SOCIAL
Durant la cerimònia d’entrega dels premis, celebrada a la sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), l’alcaldessa Colau va subratllar que la funció social del comerç de proximitat és “insubstituïble”, mentre que el regidor de Comerç, Agustí Colom, va reivindicar el paper vertebrador que té el comerç al conjunt de la ciutat.

Els premis Comerç de Barcelona reconeixen les millors iniciatives entre els establiments comercials i dels mercats de Barcelona, especialment aquelles que han sabut evolucionar amb la proposta al client, gestionar la continuïtat dels models de negoci i contribuir de forma permanent a la dinamització comercial de la ciutat.