La Boqueria, el mercat més famós de la ciutat. Foto: Marta Rubio (La Boqueria)

El Mercat de la Boqueria s’ha unit recentment a la iniciativa ‘Magnificient 7’ (‘7 Magnífics’), una aliança internacional impulsada pel Borough Market de Londres que reuneix alguns dels mercats més importants del món.

Aquesta aliança té com a objectiu, tal com expliquen des de la Boqueria, crear una “interrelació fluida perquè els dirigents dels diversos mercats implicats puguin intercanviar experiències i coneixement”. Els mercats que la formen són, a banda del Borough Market de Londres, el Markthalle Neun de Berlín, el Central Market Hall de Budapest, el Sydney Fish Market de Sydney, el Queen Victoria Market de Melbourne i el Pike Place Market de Seattle.

Des de la Boqueria destaquen que el fet de pertànyer a aquest club de mercats els permetrà “compartir coneixements en àrees com la promoció de la qualitat, la sostenibilitat i un enfocament dels aliments i la seva producció des d’un punt de vista mediambiental”.

REPTES COMUNS
L’entrada de la Boqueria al ‘Magnificient 7’ es produeix, tal com explica el seu gerent, Òscar Ubide, perquè “les oportunitats i els reptes” dels altres sis mercats “són els mateixos” que els que té la Boqueria. “L’aliança ens ajudarà a créixer i seguir mantenint els nostres mercats en el seu lloc legítim, al centre del proveïment d’aliments frescos per a cadascuna de les nostres ciutats i països”, afegeix Ubide.