Exposició alimentació sostenible

Foto: Ajuntament

Els mercats de Barcelona són fins a finals de gener del 2022 la seu d’una exposició itinerant sobre alimentació i sostenibilitat. La mostra Per una alimentació sostenible. Actuem! ja fa setmanes que està en marxa i recorrerà els deu districtes de la ciutat per sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de consumir productes saludables i de proximitat.

La iniciativa –que s’emmarca en el conjunt d’actes que commemoren l’any de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible– pretén incentivar la participació ciutadana de manera pedagògica a través d’un divers ventall d’activitats gratuïtes, lúdiques i experimentals. En aquest sentit, l’exposició, instal·lada en un contenidor a les portes dels diferents mercats, ofereix cada setmana activitats escolars que donen opcions per alimentar-se de manera més saludable i amb aliments produïts i distribuïts de manera sostenible. També es posa a disposició de les famílies tota una sèrie de tallers de rutes etnobotàniques, cuina d’aprofitament o debats amb experts en alimentació, agroeconomia i gastronomia.

La mostra –que va arrencar a l’octubre al Mercat de Sant Andreu– conclourà el seu recorregut pels deu districtes de Barcelona al Mercat del Fort Pienc del 24 al 30 de gener. Després, l’exposició es traslladarà a diversos municipis de la metròpoli.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram