Roger Pallarols és el president del Gremi de Restauració. Foto: Marta Casado Pla / ACN

El Gremi de Restauració de Barcelona ha fet públic un vídeo on fa una crida a l’alcaldessa Ada Colau perquè suspengui els impostos municipals durant sis mesos per mirar d’alleugerir la situació “desesperada” que pateix el sector. El Gremi considera que l’Ajuntament no s’està movent per ajudar els propietaris dels bars i restaurants de la ciutat.

En el vídeo van apareixent diferents propietaris de bars i restaurants de la ciutat, com ara la xef Ada Parellada. “Demanem si us plau que en la crisi sanitària que ens ha tocat viure l’Ajuntament adopti mesures reals de suport”, afirma Parellada. Una altra restauradora, per la seva banda, assegura que fins ara només s’han anunciat pedaços.

Els restauradors asseguren que el govern municipal no ha plantejat en cap moment l’ajornament de la majoria d’impostos que els toca pagar. També critiquen la “incoherència” de Colau i del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, per demanar la condonació del lloguer dels locals comercials però no fer el que sí que depèn d’ells. “L’alcaldessa demana al sector immobiliari que faci el que ella, com a Ajuntament, podria fer i no fa: condonar els tributs que es cobren al sector de la restauració”, ha denunciat el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram