Ciutat Vella és un dels districtes amb més restaurants. Foto: Arxiu

Ciutat Vella té nou Pla d’Usos després que el Ple de l’Ajuntament aprovés definitivament el passat 23 de febrer aquesta normativa que regula les activitats de pública concurrència, els comerços alimentaris, els serveis turístics i altres activitats al districte.

Un dels objectius del nou document és condicionar l’obertura de més bars, restaurants i gelateries amb l’establiment de criteris de densitat basats en la superfície útil dels establiments. També es valora les mides dels locals, l’amplada dels carrers i l’estat de l’edifici, a diferència dels anteriors plans, que limitaven les activitats d’acord amb el nombre de locals.

El nou pla també aposta per potenciar el comerç de proximitat aplicant condicions més flexibles perquè negocis com fruiteries, peixateries o carnisseries puguin obrir les seves portes. Tot plegat ha tirat endavant després que les votacions del Ple del 23 de febrer deixessin els vots favorables de Barcelona En Comú i del regidor no adscrit Gerard Ardanuy. El PP, per la seva banda, va votar en contra del pla i PDeCAT, Ciutadans, PSC i CUP es van abstenir.

El PDeCAT va justificar la seva abstenció pel fet que el document no diferencia el districte per zones, una condició imprescindible des del seu punt de vista a causa de les diferències que hi ha entre zones. Per la seva banda, els socialistes van demanar més protecció pel comerç i intensificar la lluita contra el Top Manta, mentre que ERC volia que es declarés Ciutat Vella conjunt protegit de patrimoni.

Per últim, el PP va advertir que el nou pla no solucionarà els problemes del districte, Ciutadans va defensar que la regulació no és la que haguessin fet ells i la CUP va lamentar que el marge de regulació de la normativa és limitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram