Foto: Ajuntament

Un menú amb aliments de temporada, sempre fent bandera d’una dieta sana i sostenible per a cada època de l’any. Aquesta és la raó que ha portat Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 a presentar el Menú de les Estacions, una iniciativa consensuada amb el sector de la restauració. De fet, entitats de la ciutat com l’Escola d’Hoteleria i Turisme, l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) ja s’han adherit a la iniciativa, de la qual també formen part diferents xefs de prestigi mundial.

El passat 19 de març es va presentar el Menú de la Primavera al Mercat de Sants. De la mà de Carme Ruscalleda, es va incidir en la importància de fer servir productes com cireres, sardines, musclos, espàrrecs, taronges i pèsols, entre altres, i a partir de tots ells s’han elaborat diferents receptes que es poden consultar al portal web alimentaciosostenible.barcelona/menuestacions.

Està previst que a mesura que es vagi aproximant l’inici de les altres quatre estacions de l’any (estiu, tardor i hivern) se celebrin actes similars per incidir en la importància de comprar i consumir productes de temporada i de proximitat i que s’actualitzi el portal web amb més receptes.

100 RESTAURANTS ADHERITS
De la mateixa manera, més d’un centenar de restaurants de la ciutat i de l’àrea metropolitana (així com els serveis de restauració de recintes com el Tibidabo o el Zoo de Barcelona) s’han adherit a aquesta campanya i inclouran, durant els tres pròxims mesos, plats variats i preparats amb productes de temporada i de proximitat en les seves propostes culinàries.

Els establiments tenen llibertat per crear les seves pròpies receptes (si bé han de fer servir com a mínim dos aliments de temporada en cada plat) o bé preparar algunes de les receptes que es poden trobar al portal web del Menú de les Estacions.

Es pot consultar el llistat dels establiments que ja ofereixen plats del Menú de la Primavera al portal web alimentaciosostenible.barcelona.