Càrrega Descarrega Ciutat Vella

Ciutat Vella ha canviat els horaris de càrrega i descàrrega. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha anunciat dues novetats relacionades amb la gestió de l’espai públic a Ciutat Vella que estan directament relacionades amb el comerç, i també el turisme, del districte.

D’una banda, ja ha començat la nova ordenació dels horaris i espais de càrrega i descàrrega al Gòtic i el Casc Antic, que el consistori ha acordat de manera participativa amb veïns, comerciants i transportistes. El nou horari serà de dilluns a dissabte de 8 a 12 h i de 14 a 16 h. D’aquesta manera, els transportistes tindran l’opció de franja de matí i franja de migdia tant per cobrir els comerços amb necessitat de producte fresc com les operacions de tarda. De fet, el nou horari de la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) s’ha flexibilitzat al migdia per abastir els comerços que obren a la tarda.

Molèsties del turisme

D’altra banda, l’Ajuntament ha definit 16 espais de gran afluència turística per regular el turisme a la ciutat i assegurar la convivència. Entre ells, hi ha pràcticament tot el conjunt de Ciutat Vella.

Així, una de les mesures és un programa de suport al comerç de proximitat i la intensificació durant aquests mesos de la campanya de control de la venda ambulant. Un dels objectius d’aquest pla és dinamitzar el comerç destinat als veïns i també fer més activitats comunitàries, veïnals, culturals i familiars en espais ocupats tradicionalment pel turisme. És per això que la mesura de suport promourà el comerç tradicional entre els turistes i es faran més inspeccions als comerços destinats al turisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram