Francesc Solé 7 portes

Francesc Solé havia dirigit el 7 Portes des de 1980. Foto cedida

El propietari del restaurant 7 Portes, Paco Solé Parellada (Barcelona, 1944), va morir ahir dijous amb 81 anys. Durant la seva trajectòria, aquest referent de la cuina catalana va ser un membre destacat de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Solé es va posar al capdavant del 7 Portes l’any 1980, des d’on va forjar una trajectòria àmpliament coneguda i respectada. En una entrevista amb Línia Ciutat Vella el passat mes de gener, explicava que una de les claus de l’èxit del restaurant havia estat saber “evolucionar sense perdre l’essència”.

Ahir, Enginyers Industrials de Catalunya va recordar la seva faceta com a professor de la UPC per haver “contribuït a la formació de diverses promocions”. L’any passat l’Acadèmia Catalana de Gastronomia li va concedir el Premi Nacional de Gastronomia de Tradició per la seva contribució culinària amb el restaurant 7 portes i també va ser guardonat amb el Premi Barcelona Restauració.

De la mà del Govern va rebre el 2023 la medalla al treball President Macià. En aquest cas, se li va reconèixer haver creat l’any 1998 el programa Innova a la UPC i haver fomentat la creació del Parc Científic i Tecnològic.

El conseller d’Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha constatat en una piulada a X que “el seu llegat perdurarà en la nostra memòria col·lectiva i en les cuines del país”.

Francesc Solé, director del restaurant 7 Portes: “Hem sabut evolucionar sense perdre la nostra essència”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram