Foto: Ajuntament

Tot i que va alçar-se com una fàbrica de pintures, ja fa molts anys que la Nau Ivanow s’associa a usos ben diferents. Aquest espai de la Sagrera és un lloc de referència en el camp de la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques.

Concebuda a finals de la dècada dels 50 del segle passat, a partir de 1968 va anar passant per diferents mans fins que la va adquirir Xavier Basiana. Des de fa una dècada i mitja, l’any 2006, la gestiona la Fundació Sagrera, que quatre anys més tard va fer que s’incorporés al projecte Fàbriques de Creació, de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament.

UN VIVER DE CREADORS
La Nau Ivanow vol ser un gran espai d’intercanvi per a creadors i iniciatives culturals. Segons l’Ajuntament, una gran manera de donar suport a la creació i a l’emprenedoria cultural és oferir l’espai ideal i els mitjans necessaris per desenvolupar i gestionar projectes i petites empreses culturals.

Així, la Nau Ivanow brinda la possibilitat de tenir un espai de producció en un ambient únic i ple de creativitat i també dona suport a l’inici de nous projectes culturals, individuals o col·lectius. En aquest viver de creadors conviuen companyies, productores i altres agents de les arts escèniques, facilitant el treball conjunt i la creació de sinergies.