DNI

Les cues per renovar el DNI i el passaport són de dos mesos a la demarcació de Barcelona. Foto: Policia Nacional

Aquest és l’estiu després de la pandèmia. Tot i que encara hi ha mesures contra la covid, els mesos de juliol i agost s’espera que es recuperi el turisme internacional. Així mateix, després de dos anys en què viatjar a l’estranger era difícil, moltes persones han decidit tornar a marxar a fora de les fronteres.

I que cal tenir per poder viatjar? Evidentment, tota la documentació en regla. Malauradament, els que no la tinguin ho tindran difícil aquest any. Segons han denunciat aquest dimarts els sindicats CCOO, UGT i CSIF, el col·lapse en les cites per poder obtenir o renovar el DNI i el passaport és total.

A ulls dels sindicats, aquesta situació té a veure amb les més de 2.500 places vacants que hi ha en el servei. Segons la seva opinió, el fet que no estiguin cobertes assegura “un estiu difícil per a la ciutadania, en un període on la demanda creix per les vacances i els viatges”.

Les organitzacions sindicals reclamen que s’ocupin aquestes vacants, que no són policials, i denuncien un abandonament del servei. En aquest sentit, segons CSIF, a Catalunya es donen hores amb retards de fins a dos mesos. En concret, asseguren que a la demarcació de Barcelona no hi ha cites en els pròxims dos mesos, i en oficines com la de Castelldefels directament no n’hi ha cap. A Tarragona i Girona també se situen en els dos mesos, i a Lleida es donen hores per a d’aquí a un mes.