Calendari

Foto: Arxiu

La somiada setmana laboral de quatre dies continua sent una utopia per a la majoria, però el cert és que ja hi ha empreses que estan provant d’aplicar-la a l’estat espanyol. La primera a fer-ho va estar Software Delsol el 2020, implantant una jornada de 36 hores setmanals als seus treballadors sense variar-los gens el sou. Resultat? Han incrementat un 6% la plantilla i han reduït l’absentisme laboral en un 30%. Des de l’empresa asseguren que “un treballador alegre és més productiu i farà guanyar a l’empresa”.

La idea que un treballador afrontarà la setmana amb més positivisme si treballa quatre dies podria capgirar el sistema. Però no sempre a cost zero per al treballador. A Desigual, per exemple, es va aprovar la jornada laboral de quatre dies a canvi de reduir un 6,5% el salari. I no ens podem oblidar de Telefónica, que continua apostant per provar el model, però també reduint sous.

El cas de Telefónica

Telefónica ha decidit ara ampliar la possibilitat de fer una jornada laboral de 32 hores, és a dir de quatre dies, a canvi d’una reducció de sou. L’empresa de telecomunicacions estava duent a terme una prova pilot de reducció de jornada des de l’octubre, que ha conclòs amb resultats satisfactoris. Actualment, hi ha 100 persones acollides a aquesta jornada setmanal flexible bonificada, que treballen de dilluns a dijous, fent 5,5 hores menys a la setmana. En aquest cas, l’empresa bonifica un 20% del salari de les 5,5 hores que es deixen de fer. “En lloc de resumir el 100% del salari, es redueix el 80%. Es tracta d’una mica menys d’un 12% menys de retribució fixa”, aclareix UGT.

“Un treballador alegre és més productiu i farà guanyar a l’empresa”

La prova pilot s’allargarà fins al 31 de desembre d’aquest any i es donarà l’oportunitat de seguir als qui s’hi han acollit, i s’obrirà un període d’adscripció per a aquelles persones que s’hi vulguin sumar a partir de l’1 de setembre. Segons informa el sindicat, “hi ha un límit d’adscripció al 10% de plantilla de cada unitat”.

Així doncs, Telefónica pretén ampliar la mesura –ja no com a pilot- a partir de l’1 de gener del 2023. A finals d’any, s’obrirà un altre període d’adscripció durant el qual els sindicats pressionaran perquè l’empresa millori la bonificació, que ara mateix és d’un 12% menys de sou.

El govern, disposat

A Espanya pocs empresaris s’han pronunciat a favor d’aquest model de treball, tot i que sí que s’instauren cada vegada més alternatives com la de fer festa un de cada dos divendres. Amb tot, la jornada laboral de quatre dies podria ser una realitat estesa a llarg termini, tenint en compte que el govern espanyol i la plataforma Más País han arribat a un acord per destinar 50 milions d’euros a posar en marxa un pla pilot per ajudar les empreses que voluntàriament vulguin apostar per aquest sistema. Preveuen que de cara a l’any 2050 la jornada laboral sigui de 35 hores, en comptes de 40, com ja passa a Suïssa, Noruega, Dinamarca o als Països Baixos, per exemple.