Dos infants mengen brioxeria. Foto: Freepik

El berenar és un àpat important per als infants perquè sovint se’ls fa molt llarga la tarda entre el dinar i el sopar. El problema és que, segons un recent estudi de la UOC, amb prou feines el 22% dels berenars dels més petits segueixen les recomanacions de les organitzacions sanitàries. La gran majoria inclouen aliments poc recomanables, com cereals refinats, brioixeria, menjar ràpid o begudes ensucrades. Tots ells són els sospitosos habituals assenyalats per l’Organització Mundial de la Salut com els responsables directes de l’augment del sobrepès i l’obesitat infantil que afecten la majoria dels països occidentals.

Els investigadors de la UOC han analitzat un total de 2.163 berenars d’infants d’entre tres i dotze anys de 734 famílies catalanes. Entorn d’un 30% d’aquests àpats contenien productes de brioixeria i només un 14% incorporaven fruita. A més, tot i que el 42% eren entrepans, cal tenir en compte que l’OMS recomana no excedir-se tampoc en el consum de proteïnes i reduir el consum de cereals refinats, com el pa blanc, a la dieta infantil. En resum, només un 22% dels berenars analitzats van aprovar en termes de nutrició.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram