Piromusical Mercè

Hi haurà quatre punts de llançament dels focs, distribuïts per tota la ciutat. Foto: Ajuntament

La Mercè d’enguany continua marcada per la pandèmia. Però hi ha coses que no canvien i, una d’elles, és la tradició d’acabar la festa amb el cel de colors. El Piromusical de diumenge a les 22.00 hores és, sens dubte, un dels moments més esperats.

Aquest 2021, per segon any consecutiu, el Piromusical serà “descentralitzat” per tal d’evitar les aglomeracions que es produïen quan els focs tenien epicentre a l’avinguda de Maria Cristina. El Piromusical torna a tenir, com l’any passat, quatre punts de llançament distribuïts pels diferents districtes de la ciutat, que no es fan públics, perquè permeten gaudir de l’espectacle des del balcó de casa en directe, o bé amb l’habitual retransmissió per TV3 i Catalunya Ràdio. Per tant, no caldrà desplaçar-se a cap lloc especial per veure els focs artificials, si no es vol. Seran visibles des de tota la ciutat de Barcelona.

I com sempre, la potència dels habituals i espectaculars focs de la Mercè anirà acompanyada de la millor manera, amb música. De fet, aquesta vegada, els vint minuts de focs tindran com a ingredient principal una banda sonora curosament seleccionada pel dissenyador de so i de bandes sonores per a espectacles Jordi Bonet i pel crític i programador Jordi Turtós.

Molts dels temes que sonaran durant els focs són un clar homenatge a l’Havana, ciutat convidada de la Mercè 2021, però hi haurà també una commemoració musical pel 150è aniversari de la Mercè. El Piromusical, a més, recordarà la commemoració, l’any 2020, del centenari del primer concert al Palau de la Música Catalana, de l’Orquestra Pau Casals, i el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven.