Bitllets euro

L’ajuda no es podrà sol·licitar fins d’aquí a un mes i mig o dos mesos. Foto: Arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una nova ajuda de 250 euros mensuals per pagar el lloguer, destinada als més joves. L’ajuda s’aplicarà a cada jove i no a cada habitatge, per tant, en pisos compartits podrà haver-hi més d’un beneficiari.

Aquest bo jove es podrà percebre durant un màxim de dos anys i les autonomies tindran la possibilitat de completar-lo amb una ajuda addicional d’un màxim del 40% del lloguer. Cada comunitat autònoma farà la seva pròpia convocatòria i en concretarà el funcionament. Es calcula que la mesura beneficiarà unes 70.000 persones, tenint en compte que cal complir quatre requisits indispensables.

Els requisits

  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Tenir un contracte laboral que no superi els 24.318 euros anuals. Les persones desocupades i les que estan a l’atur no se’n podran beneficiar.
  • Estar pagant un lloguer de màxim 600 euros, ampliables a 900 en zones amb mercats de lloguer tensionat. En cas que l’ajuda se sol·liciti per al lloguer d’una habitació, es podrà sol·licitar l’ajuda si s’està pagant un màxim de 300 euros, ampliables a 450 euros en determinades zones.
  • Tenir el contracte de lloguer firmat abans que finalitzi la convocatòria dels ajuts.

Quan la puc demanar?

L’ajuda no es podrà sol·licitar fins d’aquí a un mes i mig o dos mesos, segons la previsió feta per Pedro Sánchez, ja que la mesura, primer, s’haurà d’abordar en diverses conferències sectorials amb les autonomies, que determinaran els criteris de repartiment dels 200 MEUR, i haurà de tornar a passar pel Consell de Ministres. La ministra ha remarcat que, tot i això, els beneficiaris cobraran a posteriori l’ajuda des de l’1 de gener.

I si pago menys de 250 euros?

Fonts del Ministeri de Transports han concretat que la quantitat que percebi cada beneficiari no podrà ser superior al preu del lloguer. Per tant, si el lloguer del pis o l’habitació és inferior a 250 euros, la persona a qui es concedeixi l’ajut rebrà com a màxim la quantitat que paga.