Croissant de la pastisseria Brunells de Barcelona

La pastisseria Brunells innova aquesta temporada amb els seus particulars croissants d’estiu. Foto: @brunells1852

Pocs ens resistim a la temptació d’un cridaner croissant de mantega en un aparador. Ve de gust per esmorzar i per berenar, o no. Perquè no hi ha hora bona si del que es tracta és de tastar el millor croissant d’Espanya. Tampoc hi ha excusa: el tenim ben a prop.

Aquest passat 2020, el premi al millor croissant artesà de mantega també es va quedar a Barcelona. Només cal dirigir-se al número 22 del carrer de la Princesa, travessar la porta de la pastisseria Brunells i deixar-se portar, o més aviat captivar, pel gust del croissant guanyador, el més ben valorat pel jurat de la 13a edició del concurs que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona en l’àmbit estatal.

Però, què hi ha darrere d’un croissant així d’especial? El pastisser de la Brunells, Andreu Sayó, i el seu art per aconseguir el croissant perfecte amb farina, aigua, mantega i sal. Sembla fàcil, però darrere del premi al millor croissant hi ha alguna cosa més que quatre ingredients: el saber fer i l’art del pastisser i un control absolut del procés d’amassament, fermentat i laminat, de la cocció i dels temps de repòs.

QUAN BARCELONA TENIA MURALLES
La Brunells té, a part de l’honor d’oferir el millor croissant de l’Estat, molts anys d’història. Va néixer el 1852 i es va consolidar com un referent de la pastisseria a Barcelona, quan la ciutat encara tenia muralles. Es va convertir en un dels establiments emblemàtics i identitaris de la ciutat i, tot i que el 2018 va haver d’abaixar la persiana, va tornar a prendre vida amb força el passat 2020.

”En poques setmanes aquests aparadors tornaran a lluir com havien fet en la seva primera obertura el 1852 per reivindicar tot el seu llegat i oferir als barcelonins i als forasters un espai on trobar els millors productes d’alimentació elaborats al nostre obrador”, anunciava la Brunells, poc abans de reobrir portes. I ho feia de la mà de tres socis: Salvador Sans, de Cafès El Magnífico, Lluís Estrada, de la pastisseria Canal i guanyador precisament del premi al millor croissant l’any 2019, i Joan Guasch, de l’agència LKC.

L’ÚLTIMA: CROISSANTS D’ESTIU
Ara, la Brunells de sempre continua viva com mai, produint petits plaers a Barcelona, amb els seus croissants per bandera i propostes d’allò més trencadores, com el seu últim encert: croissants d’estiu, farcits de fruites o fins i tot de mojito. De croissants, el món n’és ple, però no tots són dignes de pujar al podi.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram