Camper Jo em corono

La sortegen entre tots els col·laboradors, sigui quin sigui l’import de la donació a partir d’1 euro. Foto: Jo em corono

L’actor barceloní Marc Clotet i l’actriu Natalia Sánchez van posar en marxa al principi de la pandèmia un projecte per captar fons per a la recerca de la covid-19. Fins ara, Jo em corono ha recaptat uns 3 milions d’euros, que han anat a parar a un projecte de recerca dirigit per Bonaventura Clotet, el pare de Marc, i un dels grans referents en el camp de les infeccions des de l’hospital de Can Ruti, on fa molts anys que treballa.

Gràcies a l’ímpetu de Marc i Natalia s’han coronat moltes persones, entre elles Sharon Stone, Antonio Banderas o Leo Messi, per exemple. Però també hi han contribuït moltíssims anònims, amb aportacions més o menys modestes, en funció del que l’economia de cadascú permet. Ara, els creadors del projecte solidari sortegen una autocaravana Camper entre tots els col·laboradors, sigui quin sigui l’import de la donació a partir d’1 euro, tal com explica Lo Mejor.

Els diners es dediquen a estudis sobre l’eficàcia dels tractaments i les vacunes i, fruit de la iniciativa, s’ha posat en marxa el primer centre de recerca de la covid persistent, que afecta el 15% dels qui han patit la malaltia. Cal recordar que fa onze anys que Clotet investiga sobre la SIDA i que tot aquest treball ha estat vital per a l’estudi d’una altra malaltia infecciosa com és la covid-19.

La Camper, una joia

Per motivar la solidaritat, els organitzadors ofereixen un premi amb totes les de la llei, que se sortejarà entre tots el qui col·laborin: una autocaravana Camper 407 del 1982, un vehicle que reflecteix la màxima llibertat i que s’ha restaurat gràcies a la col·laboració de 40 empreses diferents, que l’han convertit en una veritable joia de col·lecció. Fins al 24 d’octubre es pot participar en el sorteig, que es resoldrà davant notari i en directe el mateix dia al saló del Caravàning.